KRIZNI STAB DOS MOZE DA ZAUSTAVI MALVERZACIJE

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2000.

20:36

Default images
Mladjan Dinkic, izvrsni direktor G17 plus, na konferenciji za novinare u Narodnoj banci Jugoslavije je predstavio Gorana Nikolica i Oliveru Ilincic, nove vrsioce duznosti direktora sektora za devizne poslove i poslova sa inostranstvom. Prema Dinkicu, ovim privremnim imenovanjima Krizni stab DOS-a moze definitivno da zaustavi sve eventualne malverzacije i dodao: "Posto smo sada imenovali i vrsioca duznosti sektora kontrole, moci cemo efikasno da vrsimo deviznu kontrolu, a preko ZOP-a efikasnu finansijsku kontrolu svih privrednih subjekata u zemlji. Posebno ce se kontrolisati poslovne banke, znaci zna se koliko one podizu dnevno gotovine, bice izvrsena kontrola koliko je zaista isplaceno novca na salterima, kako se ne bi desavalo ono sto se desavalo u prethodnom periodu, da novac nevidljivo izlazi na ulice i sada cemo to da zaustavimo". Olivera Ilincic, vrsilac duznosti sektora za poslove sa inostranstvom u NBJ, je najavila skoro odledjivanje jugoslovenskih racuna u inostranstvu i dodala: "Kontaktirali smo jutros dve banke u vezi sa najavljenom donacijom norveske vlade u iznosu od 35 miliona maraka i te banke su potpuno saglasne da se i pre nego sto se zvanicno objavi ukidanje finansijskih sankcija ucine prohodnim nase vec postojece racune i definitivno, u pismenoj formi, potvrde da ne postoji nikakva mogucnost blokade tih racuna od strane bivsih republika".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: