Radnici “Tehnosa” telima blokirali magistralni put

Izvor: B92

Nedelja, 14.03.2004.

11:33

Default images

Oko 150 radnika čačanskog preduzeća "Tehnos" u nedelju su, 25. dan za redom, delimično blokirali magistralni put Čačak-Užice, zahtevajući isplatu zaostalih zarada i rešavanje satusa preduzeća. Radnici "Tehnosa" su od 10 do 13 sati, formirajući "živi zid" na putu, naizmenično zaustavljali saobraćaj, u razmacima od 30 minuta, samo na deonici magistralnog puta Čačak-Užice, dok su ostali pravci raskrsnice u Konjevićima bili otvoreni za saobraćaj. U ovoj blokadi radnici nisu koristili vozila preduzeća. Na ovakav vid protesta, radnici su se odlučili zbog policijskog privođenja sedmorice vozača "Tehnosa" sudiji za prekršaje, zbog prekršajnih prijava koje je policija protiv njih podnela jer su vozilima preduzeća blokirali magistralni put. Štrajkački odbor "Tehnosa" odlučio je da od ponedeljka, 15. marta, prekine sa blokadama magistralnog puta, uz nastavljanje generalnog štrajka o čijem daljem toku će odlučiti u ponedeljak, rekla je novinarima član odbora Stoja Kojović.

Oko 300 zaposlenih radnika društvenog preduzeća za proizvodnju aluminijumske legure "Tehnos" stupilo je 19. februara u generalni štrajk i počelo višečasovne blokade magistralnog puta, tražeći isplatu zarada za poslednje četiri godine i rešavanje statusa preduzeća. Radnici od "Tehnosa" potražuju oko 180 miliona dinara za neisplaćene zarade i povezivanje radnog staža, a dug tog preduzeća prema poveriocima iznosi oko 92 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: