Međunarodna zajednica treba da saopšti status Kosova

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2004.

15:45

Default images

Predsednik Koordinacionog centra, Nebojša Čović, izjavio je u četvrtak da srpska strana mora tražiti od međunarodne zajednice da se odmah izjasni o konačnom statusu Kosova i Metohije. Čović je na konferenciji za novinare rekao da vreme radi protiv srpskih interesa, jer je očigledno da međunarodna zajednica i UNMIK preko plana za primenu kosovskih standarda pokušavaju da na mala vrata izmene Rezoluciju 1244 i omoguće nezavisnost pokrajine.

Čović je upozorio da se nezavisno Kosovo priprema sledeće godine i da su u međunarodnoj zajednici u taj posao uključeni i mediji, lobiji, nevladine organizacije, dok se u Beogradu političari bave sobom i personalnim rešenjima. "Što se mene tiče, ja sam najmanji problem. Ja imam kovertiran svoj potez odavno, međutim, nemam nameru da se predam. Mnogi pitaju ko će biti brži – da li ćete vi, g.Čoviću, podneti ostavku, da budete jači u političkom smislu. Ja ću se boriti do kraja, ali ću pri tom proveravati mnoge slogane – ‘Ko sme da vas pogleda u oči’, ‘Reč je reč’ itd. Pitajte g. Koštunicu kada se poslednji put čuo i video sa dotičnim gospodinom koji se pominje ovih poslednjih dana", rekao je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: