"STANDARD": MILOSEVICEVE PRISTALICE PRIZELJKUJU POVRATAK

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2000.

09:21

Default images
Austrijska stampa i dalje posvecuje veliku paznju razvoju situacije u Jugoslaviji nakon politickih promena u Beogradu, a posebna paznja je usmerena na dogadjanja u Saveznom parlamentu. "Radost zbog uspesnog ustanka naroda u SRJ nije ni prosla, a pristalice svrgnutog despota Slobodana Milosevica vec pokusavaju da se na zadnja vrata vrate na vlast", istice "Standard" ukazujuci na razmirice oko imenovanja novog saveznog premijera. List ocenjuje da Milosevicevi ljudi unutar SNP-a sada insistiraju da polozaj premijera ponovo pripadne Momiru Bulatovicu preko kojeg bi bivsi predsednik mogao "ponovo da povlaci sve bitne konce i time bi ponovo indirektno imao vlast". To bi moglo ponovo izazvati bes naroda, stoji u komentaru lista uz ocenu da je jedino sredstvo za uklanjanje problema da se bivsi predsednik sto pre preda Haskom trinbunalu. "Naravno, njegovo izrucenje izazvalo bi u Jugoslaviji kratkotrajne nemire i nestabilnost, jer bi mnogi njegovi 'prijatelji' morali, takodje, da se boje, ali permanentno prisutna opasnost po demokratiju i pravnu drzavu, bila bi time uklonjena", zakljucuje "Standard".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: