Predlog budžeta do kraja nedelje

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2004.

09:12

Default images

Ministar finansija Mladjan Dinkić najavio je da će njegovo ministarstvo do kraja naredne nedelje dostaviti Vladi predlog budžeta za 2004. godinu. Dinkić kaže  da je u pitanju razvojni budžet o čijim pojedinostima će javnost biti upoznata kada ga vlada usvoji. Predstavljajuće planove ministarstva finasija, Mlađan  Dinkić, kaže da će tokom prvih sto dana rada Vlade, predložiti sedamnaset  novih zakona. Jedan od  prioriteta biće smanjenje poreza na plate, čime bi, prema Dinkićevim rečima, Srbija postala privlačnija za strane investitore: “Poreska politika je samo jedan segment koji treba da privuče investicije i u ovom segmentu ćemo pokušati da za jednu trećinu smanjimo opterećenje. To će biti najradikalniji potez tokom ove godine”, kazao je Dinkić.

Dinkić je najavio i  potpuno  ukidanje nekih poreza, poput poreza na finansijske transakcije. Sredstva koja država gubi nadoknadiće se oprezivanjem dobitaka na  igrama na sreću. Povoljnije kredite trebalo bi da obezbede Zakon o Garancijskom fondu i Nacionalnoj korporaciji za osiguravanje stambenih kredita: "Imajući u vidu pravnu nesigurnost, koju nije lako otkloniti u kratkom roku, moramo da razvijemo mehanizme za osiguranje bankarskih kredita, pre svega za osiguranje kredita za razvoj malih i srednjih preduzeća. Novina će biti poljoprivreda, stambeni krediti, osiguranje izvoznih poslova i osiguranje kredita za razvoj nedovoljno razvijenih područja. To je pet ključnih sektora koje ćemo na ovaj način pokušati da razvijemo".

Prema rečima ministra finansija ove godine počeće vraćanje novca koji su građani dali kao zajam za preporod Srbije, a predložiće i produženje roka za uvođenje fiskalnih kasa: “Mi ćemo zapravo dati sve od sebe da sve neverne Tome razuverimo i da ostvarimo rezultate koji su bolji od onih koje ljudi očekuju. Najveća šansa ove vlade je što niko ništa ne očekuje od nje”, rekao je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: