Čović: Lako može da se dogodi da Srbi bojkotuju izbore

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2004.

14:47

Default images

Predsednik Demokratske alternative Nebojša Čović najavio je u sredu da lako može da se dogodi da kosovski Srbi ne učestvuju na izborima za poslanike pokrajinskog parlamenta, u oktobru ove godine. Čović je na stranačkoj konferenciji za novinare rekao da se za Srbe na Kosovu od izbora 2001. godine, kada su oni učestvovali na njima, ništa nije promenilo. "Beograd i koalicija 'Povratak' su bili vrlo konstruktivni, napravili su velike iskorake i šta su dobili - nije prestalo ubijanje, Srbi se nisu vratili. Korak nazad bi bilo neučešće Srba na predstojećim izborima, ali to lako može da se dogodi", rekao je Čović.

Srpskim poslanicima UNMIK još nije odgovorio na njihove primedbe za plan dostizanja standarda za Kosovo, naveo je Čović. "Holkeri dodje u Beograd da pokuša da nam održi predavanje šta je po Rezoluciji 1244 a šta nije, a on radi sve da ne bude po toj Rezoluciji. Srbi žele da učstvuju u radnim grupama za dostizanje standarda, ali da ne budu dekor", objasnio je Čović.

Osvrćući se na spekulacije o promenama na mestu predsednika Koordinacionog centra za Kosovo, Čović je rekao da od toga ne treba praviti dramu, već da je tako normalno da dodje do personalnih i promena u politici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: