Nastavljen protest radnika Šećerane iz Sremske Mitrovice

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2004.

13:12

Default images

Radnici Šećerane u Sremskoj Mitrovici nastavili su protest u zgradi Skupštine opštine, zahtevajući od Vlade Srbije da omogući kreditiranje setve šećerne repe i obnovu fabričkih postrojenja. Oko 200 od ukupno 400 zaposlenih već treći dan borave u zgradi opštine Sremska Mitrovica, gde i spavaju. Prema rečima direktora Šećerane Nebojše Popovića, potrebno je oko 120 miliona dinara za pokretanje proizvodnje, setvu šećerne repe na 5.000 hektara, nabavku veštačkih đubriva i revitalizaciju postrojenja.

Radnici Šećerane protestovali su na isti način početkom februara i zahtevali od Vlade subvencije za setvu repe na 5.000 hektara, što je i postignuto. Šećerana je prestala s proizvodnjom pre tri godine, a radnicima nije isplaćeno 29 plata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: