Krsmanović ostao bez advokata, potvrđeno da je ubijen svedok atentata

Izvor: B92, Beta

Utorak, 09.03.2004.

09:02

Default images

Advokatima Miroslavu Todoroviću i Mirku Tripkoviću u utorak je, zbog nepoštovanja suda, uskraćeno pravo da zastupaju jednog od optuženih za ubistvo Zorana Đinđića, jer su, u znak protesta, napustili glavni pretres. Advokati su izašli iz sudnice, zato što je sudija Marko Kljajević želeo da nastavi da čita iskaz njihovog klijenta Dušana Krsmanovića dat tokom istrage u policiji. Sudija Kljajević je nakon toga odlučio da im se zbog neopoštovanja suda uskrati pravo na dalju odbranu optuženog Krsmanovića, kome je dat rok od tri dana da nađe novog advokata ili će mu biti određen advokat po službenoj dužnosti. "Branioci Todorović i Tripković su već opominjani, novčano kažnjavani, a pošto i dalje remete tok glavnog pretresa i ne poštuju sud uskraćuje im se dalje pravo na odbranu", objasnio je sudija Kljajević.

Advokat Miroslav Todorović izjavio je da su njegovim izuzećem ugrožena ljudska prava njegovog branjenika. “Mnogo je manja šteta što ja nisam advokat, nego da čovek bude osuđen na doživotnu robiju”, naveo je Todorović: “Ja ću pristati na kaznu, ali neću dozvoliti da budem pokriće za neku odluku, koja će biti vrlo stroga. Ovaj čovek, očigledno, ne može da vodi postupak koji je pred njim, očigledno da nema ni duhovne, ni druge snage da izgura taj predmet. Da li on ima obavezu prema nekome da što pre okonča ovo suđenje i da izrekne što teže kazne – moj me utisak da ima obavezu da završi suđenje na način na koji se ne može završiti”, kazao je Todorović.

Sud je odlučio da se Krsmanoviću u Centralnom zatvoru omogući pristup kompjutetu i telefonu da bi našao novog branioca.

U međuvremenu, advokat Miroslav Todorović je izjavio da je ponovo angažovan za branioca okrivljenog Dušana Krsmanovića. Todorović je najavio da kao Krsmanovićev advokat ponovo neće dozvoliti da se pročita njegov iskaz iz istrage, jer advokati sumnjaju u verodostojnost tog iskaza. Izvor agencije Beta iz pravosuđa je, međutim, rekao da Todorović ipak neće moći da se pojavi na sledećem glavnom pretresu, jer mu je oduzeto pravo da zastupa Krsmanovića. Suđenje će biti nastavljeno od 13. do 23. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: