Džonson: Sfor slabi strukturu podrške Karadžiću

Izvor: Beta, "Rojters"

Ponedeljak, 08.03.2004.

23:00

Default images
Komandant NATO-a za južnu Evropu Gregori Džonson u ponedeljak je rekao da se Sfor u BiH sve više približava odbeglom Radovanu Karadižću, eliminisanjem strukture koja podržava bivšeg lidera bosanskih Srba. Američki admiral je izjavio u intervjuu za Rojters da je hapšenje Karadžića i bivšeg vojnog lidera bosanskih Srba Ratka Mladića prioritet Snaga za stabilizaciju mira (Sfor) u BiH, koje su pod njegovom kontrolom. "Oni su kao teroristi. Oni ne mogu da prežive bez infrastrukture koja ih podržava. Možda sam naivan, ali se nadam da mi, polako, ali sigurno, slabimo tu strukturu", rekao je Džonson.

On je, međutim, rekao da pristalice u Beogradu štite Karadžića i Mladića od Haškog tribunala. "Veliki deo toga (infrastrukture za podršku) jeste naravno ono šta se dešava u Beogradu i mi moramo da vidimo koliko će ova nova vlada biti spremna na saradnju", rekao je on. Džonson nije želeo da komentariše tvrdnje glavne tužiteljke Haškog tribunala Karla del Ponte od prošlog meseca da se dvojica haških optuženika kriju u Beogradu, ali je rekao da pripadnici snaga NATO-a prate svaki trag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: