Sa sajta Vlade Srbije skinuti tekstovi o Zoranu Đinđiću

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2004.

20:14

Default images

Četiri dana pre godišnjice ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, a samo pet dana nakon izbora nove Vlade Srbije, sa zvaničnog sajta Vlade Srbije u ponedeljak su skinuti svi linkovi koji vode na stranice posvećene Zoranu Đinđiću, uključujući i stranicu "Sećanje na Zorana Đinđića" posvećenu njegovom ubistvu. Na tom delu sajta bila je postavljena i knjiga žalosti, fotografije i arhiva svih tekstova o aktivnostima Zorana Đinđića objavljenih na ovom sajtu. Sa stranice “vesti” skinut je i link koji je vodio na arhivu vesti posvećenih akrtivnostima bivše Vlade Srbije. Najstarija vest koja se može naći na vladinom sajtu je “Koštunica predstavio program i sastav nove vlade”. Na stalnim stranicma “ekonomija” i “stop korupciji” stoji naznaka “u pripremi”. Ime Zorana Đinđića, kao i tekstove koji se tiču bivše vlade, moguće je pronaći još samo uz pomoć pretraživača ove web-stranice. Uklonjen je i link "otvorena vlada", koji je vodio na stranu sa izvestajima sa sednica Vlade Srbije i na kome su se mogle pronaci odluke Vlade. 

Sajt Vlade Srbije uređivala je i vodila internet služba Biroa za komunikacije, koji je odlukom nove vlade preimenovan u “Kancelariju za saradnju sa medijima”, na čijem je čelu bivši novinar Srđan Đurić.

U toku popodneva i večeri B92 povodom ovoga u Vladi Srbije nije uspeo da dobije komentar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: