Ubijen svedok atentata na Đinđića

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2004.

19:26

Default images

Portparol Specijalnog suda za organizovani kriminal Maja Kovačević izjavila je za B92 da je sud od tužilaštva dobio informaciju da je jedan od očevidaca ubistva premijera Zorana Đinđića ubijen prošle nedelje u Beogradu. "U optužnici koja je podignuta protiv 'Zemunskog klana' za ubistvo Zorana Đinđića trebalo je da bude saslušan svedok Kujo Kriještorac iz Žarkova rođen 1952. godine. Pre sedam dana ubijen je čovek sa istim imenom i prezimenom. S obzirom na karakteristično ime i prezime, najverovatnije je da je to taj svedok", rekla je Maja Kovačević. Prema njenim rečima, ovu informaciju još uvek nije zvanično potvrdio Sekretarijat unutrašnjih poslova. Kujo Kriještorac je čovek koji se zatekao u Ulici Admirala Geprata kada je izvršen atentat na premijera Đinđića.

Advokat porodice Đinđić Rajko Danilović kaže da nema nikakva saznanja da li ubistvo Kriještorca ima ikakve veze sa njegovim eventualnim svedočenjem u postupku za ubistvo premijera Zorana Đinđića. "Možda je to samo obična koincidencija", kaže Danilović. “On je bio svedok u istrazi i dao je svoj iskaz. To je lice koje je prepoznalo izvesne optužene i koje je reklo da ih je video na dan ubistva u Ulici Admirala Geprata. Njegov iskaz je već u spisima, pa i ako je ubijen, on će sigurno biti čitan. Da li je ubijen iz tog, ili nekog drugog razloga, stvarno je nemoguće reći. Mene je samo iznenadila činjenica da mediji ranije nisu uočili da je ubijeno lice svedok u ovom predmetu”, rekao je Danilović za B92.

Kujo Kriještorac, 52-godišnji vlasnik nekoliko prodavnica u Žarkovu, ubijen je 1. mart. Na njega je oko 23 sata, nepoznati napadač ispalio desetak hitaca iz oružja sa prigušivačem, u trenutku kada je parkirao svoj kombi ispred svoje kuće. Kako su nakon ubistva spekulisali mediji, Kriještorac je mogao da bude žrtve reketaša, jer je lanac prodavnica “Milka” za kratko vreme postao poznat i jedan od najbolje snabdevenih u Žarkovu. "Večernje novosti" su prenele da je, pre nego što je ubijen, imućni privatnik dobija pretnje i anonimne telefonske pozive, kao i da je nekoliko sedmica pre ubistva pretučen, takođe, na kućnom pragu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: