Koštunica: Potrebno raditi na decentralizaciji Kosova

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.03.2004.

17:15

Default images

Predsednik Vlade Srbije, Vojislav Koštunica, rekao je u ponedeljak u razgovoru sa šefom UNMIK-a, Harijem Holkerijem, da na Kosovu treba raditi na decentralizaciji i izrazio sumnju da standardi mogu poboljšati položaj Srba i stanje ljudskih prava. U saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima navodi se da je Koštunica "izrazio sumnju da standardi i njihova primena mogu poboljšati položaj Srba i uopšte stanje ljudskih prava na Kosovu i Metohiji".

"Dosadašnje iskustvo", po Koštunici, "pokazalo je da konstruktivan stav Beograda prema UNMIK-u nije doneo pozitivne promene u ovoj ključnoj oblasti i zato bi trebalo raditi na decentralizaciji Kosova i Metohije". Prema Koštunici, "autonomni položaj srpske zajednice u teritorijalnom, kulturnom i personalnom smislu, pokrenuo bi problem ljudskih prava sa mrtve tačke". Premijer Srbije je istakao "da promene u ovom pravcu ne treba vezivati za pitanje statusa Kosova i Metohije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: