Crvenkovski obišao mesto pada aviona makedonske delegacije

Izvor: B92

Nedelja, 29.02.2004.

10:49

Default images
Makedonski premijer Branko Crvenkovski obišao je u nedelju mesto udesa aviona u kojem je stradao predsednik Boris Trajkovski i još 8 osoba. Crvenkovski je u BiH doputovao da bi se upoznao sa dosadašnjim tokom istrage, iz Mostara izveštava za B92, Siniša Jokić. U obraćanju novinarima gospodin Crvenkovski je naglasio da će Vlada Makedonije tražiti da se razreše sve kontroverze koje su nastale 26. ovog meseca, kada je tragično nastradao predsednik Trajkovski. Takođe je kazao da su snage SFOR-a imale prilično kontroverznih informacija i nesaradnje sa medijima, kao i nesaradnju sa vlastima u Bosni i Hercegovini, konkretno sa formiranim kriznim štabom. On je dodao da će Vlada Makedonije insistirati na detaljnoj i sveobuhvatnoj istrazi, a na novinarsko pitanje da li će posmrtni ostaci makedonske delegacije biti prevezeni u Skoplje pre konačne identifikacije, premijer Crvenkovski je odgovorio da neće, nego da će se to desiti nakon par dana. Četiri od devet tela je identifikovano, a njih pet čeka na DNK analizu. Tri ekspertska tima, iz BiH, Makedonije i Hrvatske rade kao veštaci sudske medicine na utvrđivanju identiteta tih pet lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: