Koštunica: Karadžić je u BiH

Izvor: SRNA

Četvrtak, 26.02.2004.

17:20

Default images

Mandatar za sastav nove vlade Srbije, Vojislav Koštunica, izjavio je da se, prema poslednjim informacijama koje poseduje, nekadašnji lider Srba u BiH Radovan Karadžić nalazi u BiH i da bi njegovo izručivanje Haškom tribunalu bilo mešanje jedne države u poslove druge. U intervjuu nemačkom listu "Noje Rur/Rajn cajtung", koji pripada medijskoj grupi VAZ iz Esena, Koštunica je naveo da se sada "iznenada tvrdi da su Karadžić i Mladić u Srbiji", a da je do tada bilo "potpuno jasno da Karadžić nije u Srbiji i da dosadašnja vlada nije potvrdila da se Mladić nalazi u Srbiji".

On je ukazao i na problem koji Srbija ima sa pravednošću Haškog suda. Ako se uzme u obzir broj optuženih Srba, Hrvata, Albanaca ili, Bošnjaka odmah se uočava nesklad, ocenio je Koštunica i dodao da se ne radi samo o nacionalnom ponosu nego i o manipulaciji činjenicama. To je, smatra Koštunica, pomoglo radikalima prilikom dobijanja glasova na parlamentarnim izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: