Đelić: Izbor Jelašića za guvernera bi bio sporan

Izvor: B92

Utorak, 24.02.2004.

15:24

Default images

Ministar finansija Srbije Božidar Đelić ocenio je u utorak da bi eventualni izbor Radovana Jelašića za guvernera Narodne banke Srbije bio "sporan". "Imam puno poštovanje za kolegu Jelašića, ali činjenica je da će njegov izbor biti sporan", izjavio je Đelić na konferenciji za novinare u vladi Srbije. On je dodao da ne shvata zašto se insistira da odluka o izboru novog guvernera stupi odmah na snagu, kada je "ustavna praksa da odluka postaje punovažna osam dana od njenog objavljivanja u Službenom glasniku".

"Nema razloga za žurbu, osim ako se na taj način ne vrši politička osveta ili ako je to zbog toga što je guverner Kori Udovički nedavno objavila informacije o upotrebi deviznih rezervi centralne banke i o depozitu Narodne banke Jugoslavije u Euroaksis banci iz Moskve", kazao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: