Odbačen zahtev advokata odbrane

Izvor: B92

Subota, 14.02.2004.

10:51

Default images
Predsednik Vrhovnog suda Srbije Sonja Brkić odbacila je kao nedozvoljene zahteve za izuzeće predsednika Okružnog suda u Beogradu Radoslava Baćovića i Marka Kljajevića, predsednika Sudskog veća pred kojim se vodi glavni pretres po optužici za ubistvo premijera Zorana Đinđića. U obrazloženju se navodi da je zahtev za izuzeće odbačen, jer se može podneti najkasnije u roku od pet dana po prijemu poziva za glavni pretres.

Bivši sudija Okružnog suda u Beograd Vladan Vukčević kaže u izjavi za B92 da brzina kojom je zahtev odbačen nije uobičajena u sudskoj praksi. "Mogu da kažem da bi, za ovakvu odluku, bilo sasvim u redu da je doneta i na dan kada je podnet zahtev za izuzeće, ukoliko je gospođa predsednica ocenila da je zahtev za izuzeće neosnovan. Dakle, već sama činjenica što se o tom zahtevu odlučivalo evo već nekoliko dana, a sve za vreme već zakazanog glavnog pretresa. Znači, dva-tri dana su propala od glavnog pretresa i to je, po mom mišljenju, povećalo tenzije i u svakom slučaju nije doiprinelo da se glavni pretres nastavi u nekoj normalnoj atmosferi", rekao je Vukčević.Podsetimo, advokati odbrane zatražili su da predsednik Sudskog veća pred kojim se vodi glavni pretres po optužnici za ubistvo premijera Zorana Đinđića, Marko Kljajević bude suspendovan zbog njegove navodne povezanosti sa "surčinsko-zemunskim klanom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: