Krstović: Jasnije je da će radne grupe biti multietničke

Izvor: B92

Petak, 13.02.2004.

16:07

Default images
Šef poslaničke grupe koalicije "Povratak", Dragiša Krstović, rekao je da je u petak nakon sastanka sa šefom UNMIK-a, Harijem Holkerijem, "jasnije" da će radne grupe za primenu standarda na Kosovu biti multietničke. Prema njegovim rečima, Holkeri je ponovo pozvao srpske predstavnike da se uključe u rad radnih grupa.

Šefu UNMIK-a na sastanku su uručene konkretne primedbe koalicije "Povratak", rekao je Krstović, izrazivši nadu da će ih Holkeri uvažiti kako bi se stvorili uslovi da srpski predstavnici učestvuju u primeni standarada.

Ministar poljoprivrede u vladi Kosova, Goran Bogdanović, naveo je da su šefu UNMIK-a prenete i primedbe srpske strane na njegovo izlaganje u Savetu bezbednosti UN, 6. februara, jer u izveštaju nije ni pomenuo osnovne probleme srpske zajednice kao što su bezbednost, povratak, rešavanje sudbine nestalih i kidnapovanih lica. Bogdanović je dodao da će brzo biti odredjeni srpski članovi radnih grupa za energetiku i nestala lica, ukoliko bude odlučeno da srpska strana učestvuje u radnim grupama. Ranije je odlučeno da bi najpre trebalo da se sastanu radne grupe za energetiku i nestala lica.

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, rekao je novinarima da je šefa UNMIK-a upozorio da državni Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju predstavlja "faktor destablizacije na Kosovu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: