Tadić: Raspisivanje izbora vrhunska neodgovornost

Izvor: B92

Petak, 13.02.2004.

14:56

Default images

Potpredsednik Demokratske stranke, Boris Tadić, izjavio je u petak da je raspisivanje novih izbora u ovom trenutku "vrhunska neodgovornost", jer postoje dve mogućnosti da se formira Vlada Srbije. Prva je da DSS formira vladu sa Srpskom radikalnom strankom, a druga da vladu formiraju četiri liste demokratskog bloka, rekao je Tadić na konferenciji za novinare. DS je, prema Tadićevim rečima, otvorena za pregovora i spremna da učestvuje u većinskoj vladi demokratskog bloka koja bi bila stabilna i mogla da traje četiri godine.

Tadić je pozdravio principijelan stav lidera Srpskog pokreta obnove, Vuka Draškovića, da ne uđe u manjinsku vladu koju bi podržala stranka na čijem je čelu Slobodan Milošević. "Za mene je neshvatljivo sa kojom lakoćom predstavnici drugih stranaka demokratskog bloka jesu spremne da uđu u kolaboraciju, u političku kooperaciju, u saradnju sa SPS-om na čijem čelu je Slobodan Milošević", kaže Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: