Zvaničnik SCG: izjava Karle del Ponte je naučna fantastika

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.02.2004.

14:33

Default images

Visoki zvaničnik Srbije u četvrtak je odbacio tvrdnju glavnog tužioca Haškog tribunala Karle del Ponte da se bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić krije u Beogradu, ocenjujući da ta tvrdnja spada u domen "naučne fantastike". Taj neimenovani zvaničnik je u izjavi za Rojters upozorio da bi takve optužbe mogle da ugroze demokratiju u Srbiji u trenutku kada se reformski orijentisane stranke bore da postignu dogovor o novoj vladi i spreče povratak  ultranacionalista na vlast.

"Ona stalno bira trenutke za takve optužbe kada je politička situacija ovde napeta", rekao je visoki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman. On je dodao da najnovija izjava Karle del Ponte "nadmašuje čak njenu sopstvenu maštu" i prelazi "u sferu njene naučne fantastike". Prema njegovim rečima, "takvim izjavama se ništa ne postiže, već se ozbiljno ugrožava demokratija u Srbiji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: