Del Ponte potvrdila Sheferu informaciju o Karadžiću

Izvor: Beta

Sreda, 11.02.2004.

18:33

Default images

Glavni tužilac Haškog tribunala, Karla del Ponte, potvrdila je u sredu generalnom sekretaru NATO-a, Japu de Hopu Sheferu, i Evroatlantskom savetu za partnerstvo, da raspolaže pouzdanim informacijama da se Radovan Karadžić i Ratko Mladić nalaze u Beogradu, izjavio je portparol NATO Džejms Apaturaj. Shefer je krajnje ozbiljno primio k znanju tu informaciju i, kako je naglasio Apaturaj, NATO od svih zemalja, a posebno Srbije i Crne Gore, očekuje u ovom slučaju najtešnju moguću saradnju sa Haškim tribunalom, posebno ako je u pitanju želja Beograda da postane član Partnerstva za mir.

Apaturaj je precizirao da Del Ponte nije NATO-u predočila izvor poverljive informacije na temelju koje ona tvrdi da se odbegli haški optuženici Karadžić i Mladić nalaze u Beogradu. To je zato što, objasnio je Apaturaj, iako NATO i Haški sud razmenjuju praktično sve informacije o licima optuženim za ratne zločine, današnji sastanak nije bio takve vrste da bi se na njemu "razmenjivali obaveštajni podaci i saznanja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: