Kljajević: Trgovinski sud postupio u skladu sa poslovnikom

Izvor: B92

Sreda, 11.02.2004.

16:38

Default images
Predsednik Trgovinskog suda u Beogradu, Goran Kljajević, saopštio je u sredu da je taj sud preduzeo sve mere za otklanjanje nepravilnosti u svom radu, ističući da je u svemu postupio u rokovima i u skladu sa Sudskim poslovnikom. "Republičko ministarstvo pravde, Viši trgovinski sud u Beogradu i Vrhovni sud Srbije primili su u novembru 2003. godine akt Trgovinskog suda koji se odnosi na mere preduzete na otklanjanju uočenih nepravilnosti u radu Suda", navodi se u njegovoj pisanoj izjavi.

Kako se dalje ističe, "povodom objavljivanja netačnih informacija u vezi sa Izveštajem Komisije za kontrolu rada Trgovinskog suda", Kljajević je istakao da je ta Komisija, na zahtev Trgovinskog suda, obavila kontrolu rada tog suda, u septembru prošle godine. Kontrolom je obuhvaćeno ukupno 78 sudskih predmeta, po kojima su izjavljivane pritužbe i predstavke stranaka, navodi Kljajević i dodaje da su povodom pojedinačnih izveštaja članova Komisije za kontrolu rada suda održane sednice i sačinjen akt koji je prosledjen pomenutim nadležnim organima, kao i vladi i skupštinskom Odboru za pravosuđe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: