Srpski zvaničnici o tvrdnjama Karle del Ponte

Izvor: B92

Sreda, 11.02.2004.

15:09

Default images

Glavni tužilac Haškog tribunala, Karla del Ponte, izjavila je u sredu u Briselu da se haški optuženici Ratko Mladić i Radovan Karadžić nalaze u Beogradu, zajedno sa još 15 begunaca. Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, Goran Svilanović nije želeo da komentariše navode Glavnog tužioca tribunala u Hagu, uz opasku "neka ih ona hapsi".

Ministar za ljudska i manjinska prava, Rasim Ljajić, rekao je za B92 da će, ukoliko se potvrdi da se Mladić i Karadžić nalaze u Beogradu, vlasti do 31. marta morati da ih uhapse: "Ja sam rekao da smo spremni da prihvatimo svaku vrstu informacija koja govore o eventualnoj lokaciji na kojoj se nalazi Ratko Mladić. Ocene da su Mladić i Karadžić u Srbiji – izvolite, pa ih vi tražite. Ako SFOR ne može da uhapsi Radovana Karadžića u Bosni uz svu logistiku koju poseduje, onda je zaista teže očekivati da mi to učinimo sa Ratkom Mladićem u Srbiji uz sve probleme koje imamo."

Premijer Srbije, Zoran Živković, izjavio je agenciji Beta da tvrdnje Del Ponte do sada nisu potkrepljene dokazima koji bi pomogli hapšenju osumnjičenih. "Njene izjave nisu ništa novo niti neočekivano. Ona iste ili slične stvari priča već godinama", rekao je Živković i naglasio da državni nadležni organi nemaju nikakva saznanja koja bi potvrdila pomenute tvrdnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: