Holkeri: Beograd i Priština nikad bliži dijalogu

Izvor: B92

Sreda, 11.02.2004.

11:03

Default images

Šef UNMIK Hari Holkeri izjavio je da Beograd i Priština nikad nisu bili bliži dijalogu nego sada i da ne treba odlagati razgovore zbog političkih prilika u Srbiji. "Obe strane su izrazile spremnost za nastavak dijaloga. Kada je reč o Beogradu, sve dok Srbija ne dobije Vladu, Nebojša Čović će i dalje biti šef Koordinacionog centra za Kosovo i u tom smislu partner za razgovor”, kaže Hokeri. On je najavio da bi plan za primenu Standarda mogao da bude gotovo za nekoliko nedelja. "Sada je pred nama izuzetno dinamičan period i nadam se da možemo da dovršimo plan primene Standarda i da ga predstavimo u Savetu bezbednosti Ujedinjneih nacija za tri do četiri nedelje. Ne želim da iznosim konkretne datume za nastavak razgovora Beograda i Pristine jer uvek postoji opasnost da krenu nagađanja", rekao je Holkeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: