Nastavak suđenja za ubistvo Đinđića 17. februara

Izvor: Beta

Sreda, 11.02.2004.

09:01

Default images

Nastavak suđenja optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića odložen je za 17. februar jer Vrhovni sud još nije odlučio o zahtevu za izuzeće sudije Marka Kljajevića. Kljajević je saopštio da je od predsednice Vrhovnog suda Sonje Brkić dobio informaciju da zbog kompleksnosti odlučivanja o zahtevu za njegovo izuzeće do petka neće doneti odluku, a pošto je ponedeljak neradan dan zbog Sretenja, nastavak je zakazan za utorak. Advokati odbrane u ponedeljak su zatražili da Kljajević bude suspendovan jer su protiv njega podneli krivičnu prijavu zbog njegove povezanosti sa “Zemunsko-surčinskim klanom”.

Jedan od optuženih Željko Tojaga u sredu je, pošto je Kljajević saopštio da se suđenje odlaže, zatražio reč kako bi saopštio da već 316 dana štrajkuje glađu. On je rekao da želi da priča i zapitao ko može da ga ispita, na šta mu je Kljajević odgovorio da on ne može jer je podnet zahtev za njegovo izuzeće. Tojaga je rekao da mu nije dozvoljeno suočenje sa Zvezdanom Jovanovićem i Dušanom Krsmanovićem, optuženima za ubistvo Đinđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: