SPO neće u manjinsku Vladu koju bi podržao SPS

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2004.

09:27

Default images

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković promenio je u utorak stav o učešću u vladi. Tek što se učinilo da su DSS, G17 plus, SPO i Nova Srbija blizu dogovora o formiranju manjinske vlade uz podršku socijalista, Drašković je učešće u takvoj izvršnoj vlasti uslovio odricanjem SPS-a od Slobodana Miloševića: “Što se SPS-a tiče, SPO i NS ne mogu prihvatiti podršku manjinskoj vladi te partije, sve dok je na njenom čelu Slobodan Milošević i njegova politika”, kazao je Drašković.

Drašković je, nakon konsultacija sa vršiocem dužnosti predsednika Srbije Draganom Maršićaninom o formiranju vlade, rekao i da je taj stav SPO-a konačan, a da su izbori jedina mogućnost. On je odbacio i mogućnost da koalicija čiji je član eventualno, sa socijalistima podrži vladu DSS-a i G17 plus.

Predstavnik socijalista u konsultacijama Ivica Dačić, stav Vuka Draškovića nazvao je „legitimnim“, ali je dodao da se ime Slobodana Miloševića zloupotrebljava, jer je pitanje odnosa SPS-a prema njemu rešeno odlukama Kongresa: “Sve stranke treba da imaju odgovoran odnos, treba da pokažu onaj odnos odgovornosti koji je imala i Socijalistička partija Srbije, kada je donela odluku da glasa za one protiv kojih se borila 2000. godine, ali u interesu Srbije. Pozivamo stranke na odgovornost. Ili će vlada biti formirana ili da se svi zajedno pripremamo za nove parlamentarne izbore, ali podsetio bih, da će i posle tih izbora ponovo morati da se sedne i razgovara”, kazao je Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: