Labus: Ne želimo manjinsku Vladu, odluka u subotu

Izvor: B92

Utorak, 10.02.2004.

09:11

Default images

Predsednik G17 plus Miroljub Labus demantovao je u ponedeljak uveče da G17 plus želi manjinsku Vladu. On je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekao da buduća Vlada neće voditi osvetničku politiku prema Demokratskoj stranci. “Mi želimo većinsku demokratsku vladu. Ovog momenta takva vlada ne može da bude napravljena. Moj predlog je bio da, ako u jednom ne možemo da napravimo većinsku demokratsku Vladu, hajdemo u dva koraka, hajde da još jednom sednemo da razgovaramo. Mislim da postoji strah u DS i njegovim koalicionim partnerima, videli ste njihove izjave o osveti. Nema nikakve osvete. Dok je G17 plus u Vladi, dok sam ja u Vladi, ako budem u Vladi, nikakve osvete u Vladi neće biti. Mislim da moramo da sednemo i kažemo im da nema osvete, da će ono što mora da bude raščišćeno biti raščišćeno, bez obzira na to koja je to vlada, da se ljudima koji su zakonito radili svoj posao ništa neće desiti. Ako je nešto bilo nezakonito, mi ne možemo da kažemo ‘izvinite, zbog dobrih partijskih odnosa mogu da budu pravljena krivična dela’. Nema revanšizma, nema osvete, a političke partije moraju da razgovaraju i tako ostvare viši oblik saradnje”, rekao je Labus.

On je rekao da će konačnu odluku o ulasku u manjinsku Vladu, u slučaju parlamentarne podrške Socijalističke partiej Srbije takvoj vladi, G17 plus doneti na sednici Glavnog odbora naredne subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: