Šoć traži temeljnu istragu povodom navoda o pokušanju ubistva Miodraga Živkovića

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2004.

21:27

Default images

Predsednik Narodne stranke Dragan Šoć zatražio je u sredu "temeljnu istragu" povodom tvrdnje lidera Liberalnog saveza Crne Gore Miodraga Živkovića da je služba državne bezbednosti pokušala da ga likvidira. "Moram da kažem da sam više nego iznenađen tom viješću, činjenicom. Živković je ozbiljan čovjek i sigurno ne bi takve stvari izmišljao", rekao je on za Antenu M. "Činjenica je da državna bezbjednost jeste služba koja se bavi mnogo čim što joj nije u opisu posla, prisluškuju nas itd, nema nikakvih dilema. Međutim, ovo je potpuno nova stvar koja veoma zabrinjava", kazao je Šoć "Ako je tako nešto objavio Živković, da je objavio bilo ko, smatram da bi zasluživalo veliku pažnju i istragu svega toga što se desilo, a i javno objašnjenje. Strašno je važno da se tim elementom, koji je novi u političkoj praksi Crne Gore, optužba da je neko planirao ubistvo bilo koga, ozbiljno pozabavi državna struktura i da da obrazloženje", rekao je Šoć.

Živković je danas na konferenciji za novinare optužio službu državne bezbednosti da je pokušala da ga likvidira u insceniranoj saobraćajnoj nesreći krajem prošle godine. Živković je naveo da se sporni događaj zbio 24. decembra u 02.20 časova na magistralnom putu Budva - Kotor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: