Tadić: Ili većinska vlada ili novi izbori

Izvor: B92

Sreda, 21.01.2004.

14:37

Default images

Potpredsednik DS Boris Tadić odbacio je u sredu ponudu da njegova stranka podrži manjinsku vladu DSS-a, G17 plus i koalicije SPO i NS.Tadić je saopštio da će konačnu odluku o stavu demokrata doneti Glavni odbor Stranke u nedelju i da u toku dana očekuje odgovor stranaka demokratskog bloka: “Ako ovaj predlog ne bude prihvaćen, imamo dve varijante: Ili da tri stranke koje su sada u tehničkim pregovorima o manjinskoj vladi obrazuju vladu sa nekom od preostalih stranaka kao što su SRS ili SPS. Mi nemamo ništa protiv toga. Mi ćemo tada biti najčvršća moguća opozicija i to bi isto bilo neko rešenje. Ja mislim da bi to bilo loše rešenje za državu Srbiju, ali ukoliko je i to parlamentarno rešenje, mi ćemo poštovati elementarni legalizam i tada ćemo mi biti opozicija. Ukoliko se to ne desi, tada ćemo imati verovatno nove izbore, što isto mislim da je loše rešenje za Srbiju, ne samo zbog cene”, kazao je Tadić. 

Nije tačno da je DS promenila stav o podršci manjinskoj vladi, rekao je Boris Tadić. Podrška njegove stranke takvoj vladi bilo bi lošije rešenje za državu od izbora: “U slučaju da imate problem, onda rešavajte problem, to je naša politička filozofija i nemojte da odlažete rešenje problema i da ga stavljate pod tepih. Srbiji je potrebna stabilnost, potrebne su čvrste i jasne odluke, Srbiji je potrebna hrabra odluka, potrebno je da svi probleme koje imaju u komunikaciji sa strankama demokratskog bloka, stavimo za trenutak na stranu i da počnemo da se usmeravamo na probleme koji tište građane Srbije i da razumemo da je poverenje koje smo dobili na izborima naša obaveza”, rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: