Nedostatak institucija i novca koči reforme oružanih snaga

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.01.2004.

17:51

Default images
Politička nestabilnost, kriza institucija i nedostatak finansijskih sredstava ključne su prepreke za nastavak reformi oružanih snaga, zaključeno je na otvaranju Seminara iz programa saradnje NATO i SCG. Savetnik ministra odbrane SCG za reformu sistema odbrane Bojan Dimitrijević, kazao je otvarajući skup, da je završena nova strategija odbrane SCG i dodao da se, od 15. januara, nacrt tog dokumenta nalazi na "stolu ministra".

"Problem procesa reformi su nedostatak finansija jer smo, za naredni period, umesto planiranih 25 odsto, dobili 19 odsto sredstava čime je faktički ugrožen proces reformi", kazao je Dimitrijević. Savetnik ministra je dodao da je ugrožen proces donošenja odluka jer se, zbog zastoja u funkcionisanju institucija u Srbiji, Vrhovni savet odbrane ne sastaje.

Načelnik Generalštaba Vojske SCG general Branko Krga je izrazio spremnost i zainteresovanost pripadnika oružanih snaga za reformske procese i očekivanje da će državni organi omogućiti postizanje konsenzusa i materijalne podrške za njihovo ostvarivanje. Prema njegovim rečima, reforma vojske podeljena je u tri faze koje će biti ostvarene do kraja 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: