Maršićanin: neusaglašeni stavovi DS odgovorni za nepostizanje dogovora

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.01.2004.

13:28

Default images

Paralelno sa pregovorima između partija demokratskog bloka oko sastava nove vlade, nastavljaju se i verbalni sukobi stranaka. Potpredsednik DSS-a Dragan Maršićanin u ponedeljak je ocenio da na poslednjem sastanku, u petak, nije bilo moguće postići dogovor, jer lideri Demokratske stranke nemaju usaglašene stavove na pregovorima: “Ne postoji jedinstven stav i očekivali smo da će na sednici Glavnog odbora (DS-a) taj stav biti jasno izrečen, makar u smislu prihvatanja ili neprihvatanja podrške manjinskoj vladi. Međutim, toga jednostavno nema i iznose se različiti stavovi, različito nijansirani, pa čak i dijametralno suprotni stavovi. Na žalost, to je tako”, kazao je Maršićanin.

Maršićanin je ocenio da je protekli vikend doneo veliki napredak, jer su se SPO, NS i G17 Plus na sednicama stranačkih organa izjasnili za podršku manjinskoj vladi koju je predložio DSS. Dragan Maršićanin je ipak rekao da veruje da će dogovor biti postignut do 27. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: