Koštunica o pokušajima za formiranje Vlade

Izvor: Beta, "Veèernje novosti"

Ponedeljak, 19.01.2004.

08:59

Default images

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je u ponedeljak da njegova stranka ne bi mogla dalje da preuzima odgovornost za formiranje Vlade Srbije ako ne uspe pokušaj stranaka demokratskog bloka. "Ako bi se to desilo, morao bih da kažem da su se sve mogućnosti koje smo imali na umu iscrpele. Uz ustupke koje smo pravili, a bilo je tu različitih predloga, mislim da DSS ne bi mogao da preuzima odgovornost za dalje formiranje Vlade", rekao je Koštunica.

Koštunica je izjavio u ponedeljak uveče za RTS da će u utorak ili sredu biti održan sastanak sve četiri liste demokratskog bloka, na kojem će Demokratskoj stranci biti predočen predlog sporazuma o podršci manjinskoj vladi. Koštunica je u gostovanju na RTS-u izjavio da taj sporazum predviđa podršku DS-a manjinskoj vladi DSS, G17 plus i SPO-NS, ali i neke oblike saradnje na nivou državne zajednice, odnosno mesta za DS u Savetu ministara i funkcije u Skupštini SCG. Prema njegovim rečima, DSS želi manjinsku vladu sa G17 plus i koalicijom SPO-NS, posebnu saradnju i sa DS na nivou državne zajednice, kao i saradnju sa svim svim parlamentarnim strankama u Skupštini Srbije na promeni poslovnika i ustava.

Upitan zašto je na Glavnom odboru DSS-a naglasio da za DS "u ovom trenutku" nema mesta u Vladi Srbije, Koštunica je kazao da se prilike menjaju, da se menjaju politika i ličnosti i da će stvari biti drugacije kada neki ljudi "koji su naneli štetu DS-u" ne budu imali uticaj. Lider DSS-a je kazao da većinska vlada demokratskog bloka nijednog trenutka nije bila opcija.

Koštunica je ipak izrazio uverenje da će vlada biti formirana, ali je dodao da će i u slučaju da Glavni odbor DS-a odbije da da podršku manjinskoj vladi, 27. januara biti konstituisana Skupština Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: