Ilić: Nije se mrdnulo od početka

Izvor: B92, Beta

Subota, 17.01.2004.

14:43

Default images

Glavni odbor Nove Srbije odlučio je da ova stranka uđe u novu vladu Srbije koju će formirati demokratski blok. Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da će njegova stranka ući u vladu, bez obzira da li je većinska ili manjinska: "Ako mandatar odluči da bude većinska, pod uslovom da ne mogu ući u vladu ljudi koji su bili u ministarstvima u dosovskoj vlasti. Ne želimo da zadržimo kontinuitet dosovske vlasti. Ako bude manjinska vlada, onda treba da se napravi koalicioni sporazum čija je izrada u toku. Mi smo dobili jedan radni materijal od DSS-a i po početnom dogovoru NS treba da dobije jedno mesto potpredsednika vlade i, naravno, da se raspodele mandati po broju osvojenih glasova."

Ilić navodi da se na sastancima stranka demokratske opcije oko formiranja vlade, "nije mrdnulo od početka". Ilić je na sednici Glavnog odbora NS ocenio da u bloku stranaka demokratske opcije postoji sukob dve najveće stranke, Demokratske stranke Srbije i Demokratske stranke koji je, prema njegovim rečima, ovih dana eskalirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: