Prekinut krijumčarski kanal iz Republike Srpske u SCG

Izvor: Beta

Petak, 16.01.2004.

15:51

Default images

Pripadnici Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UPBOK) MUP-a Srbije prekinuli su krijumčarski kanal kojim su iz Republike Srpske u SCG ilegalno prenošeni vatreno oružje i eksplozivne materije. U saopštenju MUP navodi da su zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćenog nabavljanja, držanja, nošenja, izrade, razmene ili prodaje vatrenog oružja, municije ili eksplozivnih materija lišeni slobode dvojica državljana BiH iz Republike Srpske Vladimir Tomić (1964) i Milan Obradović (1960) i državljanin SCG Nebojša Belić.

MUP saopštava da je 14. januara u Crnoj Bari, opština Bogatić, u porodičnoj kući Nebojše Belića pronađeno 11 ručnih bacača raketa kalibra 64 milimetara, 52 ručne bombe model M-75, jedna ručna bomba model M-93 i osam pakovanja plastičnog eksploziva "Heksogen C-4", ukupne težine 9360 kilograma. Oružje je čamcem preko Drine prebačeno u SCG i bilo je namenjeno daljoj prodaji, navodi dalje MUP i dodaje da su svi zaplenjeni predmeti privremeno oduzeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: