Tadić: Moguć novi krug konsultacija o formiranju vlade

Izvor: B92

Petak, 16.01.2004.

12:55

Default images

Potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić najavio je u petak mogućnost održavanja novog kruga konsultacija partija demokratskog bloka o formiranju Vlade Srbije. Boris Tadić je rekao na konferenciji za novinare da se G17 plus još nije izjasnila o predlogu za formiranje manjinske vlade, kao i da DS predlog DSS prima u "lošem raspoloženju". Odgovarajući na pitanje da li će poput Zorana Živkovića tražiti da se DSS izvini zbog Jočićeve izjave, Tadić je rekao: "Ja sam tokom jučerašnjeg dana vodio neke razgovore koji su možda u privatnoj komunikaciji značili neku vrstu izvinjenja, ali sačekaćemo zvanični stav DSS i onda ćemo videti kakva će biti naša reakcija. Ja apelujem da izjave koje su sa one strane političke kulture uminu u ovom trenutku sa bilo čije strane."

Funkcioner DSS-a Nebojša Bakarec je na pitanje da li je realno da DS u petak uveče očekuje izvinjenje, rekao: "Naravno da će to biti razrešeno, mislim da to neće ni biti predmet razgovora. To je kratkotrajna čarka, ja bih je tako nazvao, bespotrebna i imajući u vidu važnost svega, mislim da je to marginalno."

Potpredsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da će se ta stranka o formiranju manjinske vlade, što je predlog Demokratske stranke Srbije, izjasniti posle večerašnjeg sastanka stranaka demokrtaskog bloka i sednice predsedništva G17 plus. Tadić je podvukao da DS nama razloga da podrži manjinsku vladu koja će se boriti protiv svega što je DS uradila u prethodne tri godine i koja će biti neprijatelj prethodne vlade. "Ne znači obavezno odbijanje G17 plus nove izbore, ne znači obavezno ni odbijanje manjinske podrške DS, jer postoji još jedan krug mogućnosti da se izvrše konsultacije, ali ne treba odustati od stabilnog rešenja za Srbiju. Tek kad se iscrpu sve mogućnosti, onda dolazimo u situaciju da imamo nove izbore. Ali, činjenica je da se polako približavamo novim izborima", rekao je Tadić.

Portparol G17 plus Ksenija Milivojević rekla je agenciji Beta da će se njena stranka o ponudi DSS izjasniti kada vidi program buduće vlade. G17 plus se zalaže za vladu četiri demokratske grupacije, ali je saopštila da je formiranje manjinske vlade bolje rešenje od novih izbora. Sednica Predsedništva G17 plus zakazana je za subotu 17. januara. Čelnici Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije Vuk Drašković i Velimir Ilić najavili su da će glavnim odborima svojih stranaka predložiti da uđu u vladu koju predlaže DSS, iako su i oni tvrdili da je većinska vlada najbolje rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: