Nastavljeno suđenje Mijailoviću

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2004.

12:15

Default images

U nastavku suđenja Mijailu Mijailoviću za ubistvo švedske ministarke inostranih poslova svedočili su prijateljica Ane Lind, Eva Frančeli, koja je s njom bila u trenutku ubistva, i patolog Henri Grid koji je izvršio obdukciju, prenosi dopisnik RTV B92 Manuela Peršon. Pozivanjem ovih svedoka tužioci su u četvrtak pokušali da dokažu da je jačina napada i dubina rana koje je Mijajlo nožem naneo Ani Lind pokazuju da je nameravao da je ubije. Frančeli je ispričala da je napad bio snažan i agresivan, da se on celim telom bacio na Anu Lind. "Izgledalo je gotovo preverzno na koji način se on bacio na nju", rekla je svedok. Frančeli je dodala da nije videla nož u Mijajlovim rukama, već samo pokrete rukama kao da ju je više puta udarao u stomak. Ona je rekla da nije primetila da ih je neko tog dana pratio.

Branilac je nastavio da dokazuje da je Mijailović bio psihički bolestan i da je ubistvo učinjeno bez predumišljaja. Optuženi je odbio da odgovara na više konkretnih pitanja o ubistvu koje mu je tužilac postavio – o detaljima o glasu koji je čuo u svojoj glavi i da li je to on na fotografiji koju su objavili mediji sa političkog govora lidera Liberalne stranke. " Ja nemam snage da odgovaram na vaša pitanja", odgovorio je Mijajlo predsedavajućem suddskog veća Joranu Nilsenu. Mijajlo je dao samo odgovore na pitanja vezana za situaciju u njegovoj porodici. On je rekao da ima dobar odnos sa majkom i sestrom, ali je odnos sa ocem, koga je Mijajlo ranije napao nožem, opisao kao nejasan. "Mi ne razgovaramo mnogo", rekao je Mijajlo.

Glavni pretres biće nastavljen u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: