Izmene ugovora o slobodnoj trgovini Hrvatske i SCG

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2004.

10:12

Default images
Ugovor o slobodnoj trgovini Hrvatske i Srbije i Crne Gore mogao bi da stupi na snagu u drugom tromesečju ove godine. Ministar privrede Hrvatske Branko Vukelić i ministar za unutrašnje ekonomske odnose SCG Amir Nurković potpisali su u Zagrebu Ugovor o izmenama i dopunama Ugovora o slobodnoj trgovini, koje se odnose na institucionalne promene u SCG. Tu izmenu zatražila je Crna Gora, objašnjava Nurković. “Tu se uglavnom radi, kada je reč o Crnoj Gori, o prozvodima crne metalurgije i nekim manjim stavkama”, kaže on.

Branko Vukelić je pokazao interesovanje za ukidanje uredbe Vlade Srbije o prometu naftnih derivata. “Postoji raspoloženje za ukidanje te odredbe, uz očekivanje da će se to dogoditi polovinom ove godine, što bi bio doprinos dobroj saradnji i pre svega trgovinskoj razmeni”, kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: