Kasa: Metode Državne bezbednosti iz devedesetih

Izvor: B92

Četvrtak, 15.01.2004.

10:05

Default images

Incidente uglavnom usmerene protiv hrvatske manjine, ispisivanje grafita i razbijanje prozora na pravoslavnom parohijskom domu u Subotici predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa je ocenio kao pokušaj narušavanja dobrih međunacionalnih odnosa. Kako iz Subotice za B92 javlja dopisnik Larisa Inić, Kasa je rekao da je reč o metodama koje je koristila i bivša Državna bezbednost. “Ta služba je istim metodama devedesetih godina trovala sve sredine i vešto organizovala paravojne formacije. Nije tačno da ta služba u Subotici ne raspolaže podacima ko bi mogao biti počinilac i da on ne može da bude otkriven, osim ako sami nisu organizatori”, kaže Kasa. On je ocenio da su pretnje koje su u utorak upućene “Hrvatskoj riječi” najteži incident.

U Subotici je u sredu održan sastanak gradonačelnika i predstavnika stranaka manjina s načelnikom MUP, koji im je dao uveravanja da se na rasvetljavanju tih dongađaja intenzivno radi. Kasa je apelovao na Subotičane da pomognu u rešavanju sličnih dela bez obzira na to iz koje nacionalne sredine potiču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: