Vlahović: ni govora o moratorijumu na privatizaciju

Izvor: B92

Sreda, 14.01.2004.

15:12

Default images

Ministar za privredu i privatizaciju u Vladi Srbije Aleksandar Vlahović izjavio je u sredu da nema ni govora o uvodjenju moratorijuma na proces privatizacije, napominjući da se taj proces nesmetano nastavlja u skladu sa zakonom. Vlahović je na brifingu sa novinarima rekao da nema govora o tome da se proces privatizacije zaustavi i dodao da je tema sastanka sa reprezentativnim sindikatima, koji je održan pred kraj prošle godine, "bila eventualno odlaganje javnih poziva za aukciju, odnosno zakazivanje javnih poziva za tendere preduzeća koja se nalaze u predtenderskom ili predaukcijskom postupku".

On je precizirao da će Agencija za privatizaciju izaći u susret zahtevima da se aukcije i tenderi odlože, kod preduzeća kod kojih se oceni da je to svrsishodnije do momenta formiranja nove Vlade, naglašavajući da to ne znači odlaganje postojećih postupaka tenderske privatizacije, kod kojih je javni poziv objavljen ili aukcija kod kojih je datum održavanja zakazan.

Govoreći o izveštaju Saveta za borbu protiv korupcije koji se odnosi na privatizaciju, Vlahović je rekao da je iznenadjen da se Savet bavi pitanjem ustavnosti zakona o privatizaciji, "pošto je ustavnost bilo kog zakona posao Ustavnog suda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: