Rakić: Fiskalne kase obavezne i na buvljim pijacama

Izvor: B92

Sreda, 14.01.2004.

14:14

Default images

Pomoćnik ministra za trgovinu Srbije Branislav Rakić izjavio je da će i prodavci na "buvljim" pijacama morati da nabave fiskalne kase, ističući da će država pokriti deo troškova nabavke tih kasa najmanjim trgovcima. U intervjuu izdanju ekonomskog dnevnika Pregled, o fiskalnim kasama, Rakić je kazao da će za one trgovce na pijacama koji nemaju mogućnost da koriste struju biti obezbeđene kase na baterije.

Povodom tvrdnji pojedinih manjih trgovaca da će im uvođenje fiskalnih kasa povećati troškove rada, što će uticati i na povećanje cena, on je kazao da najjeftinije kase koje su pogodne za male trgovinske radnje, kioske i tezge koštaju oko 180 evra. "Za najmanje trgovce i paušalce predviđena je i stimulacija od 6.000 dinara, koja pokriva više od polovine vrednosti kase", kazao je Rakić i dodao da će trgovci dobiti taj novac od ministarstva trgovine kada dostave račun o kupovini kase.

Rakić je kazao da uvođenje fiskalnih kasa neće u većoj meri usporiti rad u prodavnicama, ističući da svi moderniji objekti imaju mogućnost priključka za bar kod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: