Koštunica spreman za mandatara

Izvor: B92

Sreda, 14.01.2004.

09:48

Default images

Glavni odbor Demokratske stranke Srbije predložio je formiranje manjinsku vlade u kojoj bi pored te stranke bile i G17 Plus i Koalicija Srpski pokret obnove-Nova Srbija, a koju bi Demokratska stranka podržala u Skupštini Srbiji. Ovaj predlog DSS će izneti na sastanku stranaka demokratskog bloka u četvrtak. Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica rekao je posle sednice glavnog odbora da ova vlada ne bi imala unapred oročen mandat i bila bi sastavljena od stranaka koje prethodnih godina nisu bile na vlasti. "Moraju se svi na određeni način obavezati, i mislimo da to učinimo preko jednog koalicionog sporazuma gde će biti navedene i političke mere koje treba preduzeti i zakoni koje treba doneti i dinamika svega toga u pojedinim resorima, i naravno, ko za šta preduzima odgovornost u odgovarajućim resorima. To se na taj način može postići. DSS sobzirom na snagu ispoljenu na ovim izborima i činjenicu da je prva stranka u demokratskom bloku, preuzima na sebe odgovornost, a to znači da sam spreman da tu odgovornost, kao njen predsednik, sam preuzmem", rekao je Koštunica.

Koštunica očekuje da na sastanku stranaka demokratskog bloka u četvrtak dođe do konkretnijeg dogovora, i dodaje da je DSS učinila sve što može da se do vlade dođe. "Ako to ne bi bilo mogućno, ako drugi nisu voljni da to isto učine, onda postoji jedna crta koju mi ne možemo da pređemo. Ta crta je jednostavno, mi moramo uvažiti raspoloženje javnosti, volju birača sa izbora 28. decembra. Ako drugi za to nemaju razumevanja, onda, bojimse, da će u toj dilemi vlada ili izbori, ostati samo izbori. Taj predlog o manjinskoj vladi ove tri stranke, koji bi bio podržan od strane Demokratske stranke je potekao baš od Demokratske stranke. Tu je kasnije došlo do određenih promena u stavovima, ali hoću da ukažem na tu činjenicu", rekao je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: