Crkveni spor ne dovodi u pitanje međudržavne odnose

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2004.

17:18

Default images

Ministar inostranih poslova SCG Goran Svilanović ocenio je da neće biti dovedeni u pitanje odnosi između SCG i Makedonije zbog spora među crkvama ovih država. "Savet ministara SCG se zaista trudi, bukvalno svim snagama, da ne dozvolimo da odnosi između dve crkve dovedu u pitanje odnose između dve vlade, odnosno između dve države. Nastojimo da Makedonska i Srpska pravoslavna crkva reše odnose u saglasnosti sa njihovim kanonima", izjavio je Svilanović Radiju "Slobodna Evropa".

On je dodao da je za vlasti SCG važno poštovanje prava i položaja njenih državljana u inostranstvu i prava stranih državljana u SCG. "Tražimo da se ta prava striktno poštuju od svake države, pa i od Makedonije. I obrnuto, ragujemo ukoliko budu dovedena u pitanje prava njihovih državljana kod nas. Insistiramo na poštovanju bezviznog režima između dve države, a sve ostalo su odnosi između dve crkve", rekao je Svilanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: