Završen pretres porodične kuće Radovana Karadžića

Izvor: B92

Utorak, 13.01.2004.

10:55

Default images

Vojnici SFOR-a završili su tokom utorka popodne pretres porodične kuće Radovana Karadžića u paljanskom naselju Krivače. Ekipa SFOR-a iznela je iz kuće 15 dimnih bombi, za koje domari tvrde da su u podrumu nalaze još od prošlogodišnjeg pretresa, kada su ih, navodno, vojnici SFOR-a tada tamo ostavili. Takođe je saopšteno da su zaplenjena dokumenta koje će pomoći u potrazi za haškim beguncem.

Supruga Radovana Karadžića, Ljiljana Zelen Karadžić izjavila je da je nezadovoljna stanjem u kojem je zatekla porodičnu kuću nakon pretresa. Prema njenim rečima vojnici su tokom akcije pričinile mnogo štete na nameštajku, a kako kaže nedostaju neki sitni predmeti, poput olovaka i poklona: "U kući u kojoj najmanje tri godine niko ne spava, namještene su namerno slike Radovanove da budu u prvom planu. Slike koji su neki od naših ljudi slali, naivne slike, koje smo držali složene u jednoj sobi, sada su poređane po svim sobama. Napravlje je tip muzeja Radovanovih slika. I ono što me je sad strašno pogodilo, i to sam izažla da vam kažem, ikonu su srušili sa zida i svu je odlepili, ikonu koja je osveštana u Hilandaru", rekla je Ljiljana Zelen Karadžić.

Portparol SFOR-a uputio je u ime multinacionalnih snaga izvinjenje porodici Karadžić zbog štete koju su vojnici napravili tokom pretresa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: