Pregovori o novoj Vladi Srbije

Izvor: B92

Nedelja, 11.01.2004.

09:59

Default images

I pored svih očekivanja da će subotnji višečasovni sastanak partija demokratskog bloka rezultirati dogovorom o tome kakva će biti buduća vlada Srbije, predstavnici DSS-a, Demokratske stranke, G17 plus  I koalicije SPO - Nova Srbija nisu pronašli rešenje za konačan oblik buduće izvršne vlasti. Nakon sastanka koji je održan u subotu, kasno popodne, domaćin sastanka, lider DSS-a Vojislav Koštunica, izjavio je da je to “jedan u nizu razgovora” o strukturi nove vlade i izradi Ustava. “Mi smo o svemu ovome razgovarali jasnije nego ikad dosad. U narednih nekoliko dana će sve stranke imati svoje stranačke forume, glavne odbore, predsedništva, koji će se o ovim pitanjima izjasniti. Na osnovu toga, i sad već najavljujem za kraj sledeće nedelje jedan sastanak, na kome će biti dat konačan odgovor na to kako će izgledati buduća vlada Srbije. Mogući su različiti odgovori, da je moguć samo jedan odgovor onda bi taj odgovor bio odavno dat”, rekao je Koštunica.  

Koštunica je rekao i da se nada da će i ostale partije iznaći najbolje rešenje za ključna pitanja koja su tema razgovora, kao i da će o tome konačan sud dati na najvišim stranačkim organima. “Izvesne dileme i razgovori koji se vode ne proizilaze samo zbog toga što se nekome to može učiniti različitih partijskih kombinatorika oko toga kako bi vlada izgledala. Partije su dužne da uzmu u obzir volju birača koja je ispoljena na izborima. Mi ćenmo učiniti sve, kad kažem mi mislim da prilike nalažu da se učini svaki napor da se vlada formira, i ja verujem da će tako i biti, dakle, da će se pronaći jedno ili drugo rešenje da ona bude formirana, postoje različiti načini na koje se to može učiniti, ne postoji samo jedna mogućnost, siguran sam da ćemo u tome uspeti”, rekao je Koštunica.   

Inače, osim lidera DSS-a, niko drugi od učesnika razgovora nije želeo da daje izjave. Predstavnici svih ostalih partija Radiju B92 su rekli da žele da se pridržavaju dogovora da medije o rezultatima sastanka obavesti samo Vojislav Koštunica. Ipak, gostujući na RTS-u u vreme dok je sastanak u Pariskoj ulici još uvek bio u toku, predstavnik DS-a u tim razgovorima, premijer Srbije Zoran Živković rekao je da veruje da će nova vlada biti formirana od stranaka demokratskog bloka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: