Koštunica: Struktura vlade do kraja sledeće sedmice

Izvor: B92, Beta

Subota, 10.01.2004.

10:25

Default images

Struktura nove Vlade Srbije biće poznata do kraja sledeće sedmice, najavio je u subotu uveče predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, posle zajedničkog sastanka stranaka demokratskog bloka u sedištu DSS-a. Koštunica je rekao da su na sastanku izneti argumenti i za manjinsku i za većinsku vladu, da su sada stavovi svih mnogo jasniji, kao i da će najviši organi svih stranaka narednih dana odlučiti o načinu na koji će biti formirana nova vlada.

Lider DSS-a izrazio je uverenje da će se sve stranke demokratskog bloka truditi da iznađu najbolje rešenje. Lideri stranaka koje su učestvovale na tročasovnom sastanku - Demokratske stranke, G17 plus i koalicije Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije, nisu davali izjave novinarima.

Podsetimo, pre samo dva dana učesnici sastanka saopštili su, po svemu sudeći, bez odobrenja DSS-a da će zajednički sastanak biti održan u subotu u 14 časova u prostorijama DSS. Takvim informacijama suprostavila se DSS i odlučila da se sastanak održi u tajnosti. U toj stranci su objasnili da, zbog pritiska medija, ne žele da saopšte gde će se i kada održati sastanak. Neposredno pre početka sastanka su se predomislili i objavili da je početak sastanka u 17 časova. Predstavnik NUNS-a i direktor Radio Beograda Rade Veljanovski kaže da nijedan politički skup od koga zavisi sudbina zemlje nije dobro da bude daleko od očiju javnosti. "Uvek sam za to da novinari u ime javnosti prate takve skupove," kaže Veljanovski i dodaje: "To se nikako ne može smatrati pritiskom javnosti. Novinari imaju prava u svakoj situaciji da rade svoj posao, imaju prava da čekaju aktere političkog života pred prostorima gde oni obavljaju svoje razgovore, da od njih traže informaciju i to niko ne bi smeo da doživljava kao pritisak medija. Čak i da jeste pritisak, pritisak medija je legitiman."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: