G17 plus potrošila 18,7 miliona dinara, državi dala 3,7

Izvor: Beta

Petak, 09.01.2004.

14:43

Default images

Stranka G17 Plus potrošila je u kampanji za nedavne vanredne parlamentarne izbore 18,7 miliona dinara, od čega je državi, na ime poreza, platila 3,7 miliona. Izvršni direktor G17 Plus Suzana Mrgić saopštila je u petak na konferenciji za novinare da su sredstva za kampanju, u ukupnom iznosu od 18.773.355 dinara, prikupljena od priloga fizičkih i pravnih lica, a najveći deo, gotovo 16 miliona dinara, upotrebljen je za medijsku promociju, uključujući reklame na bilbordima. Ostala sredstva upotrebljena su za reklamni materijal (1,11 milion), istraživanja javnog mnjenja (1,15 miliona) i druge troškove, poput potrošnog materijala i organizacije putovanja (507.263), rekla je Mrgićeva, izrazivši očekivanje da će i druge stranke, koje su učestvovale na izborima, saopštiti podatke o utrošenim sredstvima.

Suzana Mrgić naglasila je da među davaocima priloga za predizbornu kampanju G17 plus nema "velikih i takozvanih poznatih biznismena, anonimnih niti donacija iz inostranstva", već je prvenstveno reč o prilozima malih i srednjih firmi, na osnovu ugovora o donaciji, i prilozima članova stranke. Ona je rekla i da je na svaki prilog veći od 6.000 dinara plaćen porez na poklon od pet odsto, dok je na priloge pravnih lica plaćen porez na dobit od 14 procenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: