RUSKA INICIJATIVA ODBIJENA

Izvor: B92

Nedelja, 01.10.2000.

11:41

Default images
Slobodan Milosevic je odbio rusku inicijativu da Ivanov dodje u Beograd i pokusa da posreduje u resenju izborne krize, saopstio je portparol Bele kuce, Pi Dzej Krouli, nakon 35 minutnog telefonskog razgovora predsednika SAD, Bila Klintona, i predsednika Rusije, Vladimira Putina: "Predsednik Putin rekao je da je njegova zemlja spremna da posreduje i razgovara sa Milosevicem o tamosnjoj situaciji, ali da je Milosevic odbio tu ponudu. Po mom misljenju, to pokazuje da je Milosevic usvojio jednu vrstu bunker mentaliteta i odbija da prizna poraz na izborima i prihvati da je vreme da se skloni sa vlasti", rekao je Krouli. Na pitanje da li su Klinton i Putin razgovarali o nekim novim inicijativama za resavanje izborne krize u Jugoslaviji, Krouli je rekao: "Pre svega, na opoziciji je da na osnovu volje srpskog naroda odluci o tome sta ce ciniti. Opozicija je pruzila uverljive dokaze da je pobedila u prvom krugu. Klinton je Putina pozvao imajuci u vidu da izmedju Rusa i Srba postoje jake istorijske veze i da ruska vlada moze da igra vrlo konstruktivnu ulogu. SAD ce zajedno sa Rusijom i drugim evropskim zemljama uciniti sve sto moze kako bi Milosevicu stavili do znanja da je jednostavno, izgubio, i da ni u Srbiji ni van nje nema podrsku za nekakav drugaciji izborni rezultat, izjavio je portparol Bele kuce", Pi Dzej Krouli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: