POZIV BOZOVICU I MINICU ZA NOVO BROJANJE GLASOVA

Izvor: B92

Subota, 30.09.2000.

16:49

Default images
Novoizabrani predsednik SRJ Vojislav Kostunica pozvao je u subotu predsednike oba veca Savezne skupstine da se iznova prebroje glasovi na izborima 24. septembra zbog brojnih nepodudarnosti u zvanicnim podacima Savezne izborne komisije. "Ne treba vise ukazivati na zapanjujuce razlike izmedju podataka SIK i ekspertskih timova DOS.., dovoljno je da pogledate 'Sluzbeni list' od 29. septembra i pocnete da sabirate i oduzimate", istakao je Kostunica u pismu predsednicima Veca republika Srdji Bozovicu i Veca gradjana Milomiru Minicu, koje je dostavljeno medijima. Ponovivsi poziv za ponovno brojanje glasova i pregledanja celokupnog izbornog materijala koji je u petak uputio "domacoj i stranoj demokratskoj javnosti", Kostunica je predlozio da komisija koja ce to obaviti bude sastavljena "po principu pariteta". "U njoj treba da ucestvuju kompetentne licnosti iz prijateljskih zemalja, predstavnici DOS-a, koalicije Socijalisticke partije Srbije-Jugoslovenske levice, Socijalisticke narodne partije, kao i predstavnici SIK", ocenio je Kostunica. "Uveren sam, uzdajuci se u vase shvatanje casti i autoriteta funkcije koju obavljate, da cete izaci u susret mom zahtevu", porucio je Kostunica Bozovicu i Minicu. On je ocenio da ce se "tako onemoguciti da se izborni proces pretvara u farsu, otklonicemo nedoumice i ublaziti opravdano nezadovoljstvo gradjana", prenosi Beta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: