BEOGRAD: OD PONEDELJKA UJUTRU GRADJANSKA NEPOSLUSNOST

Izvor: B92

Subota, 30.09.2000.

23:45

Default images
Predstavnici Demokratske opozicije Srbije pozvali su u subotu uvece Beogradjane i sve gradjane Srbije na gradjansku neposlusnost, strajk i bojkot svih drzavnih institucija od ponedeljka, 2. oktobra, u pet sati ujutru, javlja Beta. Pred nekoliko hiljada ljudi na Trgu Republike, jedan od lidera DOS-a, Vuk Obradovic porucio je vojsci i policiji da stave "oruzje u cosak i pendreke u futrole", jer se Srbija "digla", i dodao da ce, ukoliko bude intervencija, DOS odgovoriti pozivom svim gradjanima da dodju u Beograd.

Clan Upravnog odbora Grupe 17 plus Miroljub Labus pozvao je 2.000 "mama i tata" da u ponedeljak u 12 sati sa stolicicama dodju na Trg Republike i da potom zajedno sa delegacijom DOS-a podju u Savezni zavod za statistiku i zatraze prijem kod direktora SZS-a i clana Savezne izborne komisije Milovana Zivkovica. On je najavio da ce, ako u SZS-u budu rekli da je Zivkovic na poslu ili da nije tu, gradjani sesti ispred SZS-a i sacekati ga da zavrsi sa poslom ili da dodje.

Za to je potrebno 2.000 odlucnih i strpljivih gradjana koji su spremni da Zivkovica cekaju pet dana, dok ne dodje i objasni kojom racunicom su SZS i Savezna izborna komisija dosli do podataka na osnovu kojih je proglasen drugi krug predsednickih izbora, rekao je Labus.

Izvrsni direktor G 17 plus Mladjan Dinkic pozvao je da u utorak u 12 sati sa Trga republike gradjani sa delegacijom DOS-a podju i do Narodne banke i zatraze od guvernera Dusana Vlatkovica da im kaze "gde je devizna stednja, zasto je skocio kurs marke, gde su pare od Dafiment banke, kolike su zaista devizne rezerve SRJ i zasto se stampaju pare".

Za sredu u 12 sati Dinkic je najavio da ce delegacija DOS-a, koju ce predvoditi bivsi sudija Ustavnog suda Slobodan Vucetic, otici do Privrednog suda i zatraziti od predsednice tog suda i clana SIK-a Milene Arezine da im kaze "kako se to zabrojala".

On je rekao i da ce u ponedeljak iz 28 gradova u kojima G17 plus ima svoje kancelarije gradjani "krenuti da pokazu svoj vozni park" predsedniku Jugoslavije Slobodanu Milosevicu i pozvao Beogradjane da i oni izvezu automobile na ulice.

Sledece protestno okupljanje zakazano je za ponedeljak uvece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: