Svilanović: Odlučnost u reformisanju oblasti bezbednosti

Izvor: B92

Petak, 12.12.2003.

16:08

Default images
Ministar inostranih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović izjavio je u petak u Beogradu da je u procesu sveobuhvatne tranzicije u SCG reforma sektora bezbednosti jedan od najvažnijih zadataka, a vlasti su odlučne da to izvedu. Zatvarajući dvodnevni seminar "Demokratska kontrola oružanih snaga" u Beogradu, ministar Svilanović je rekao da je SCG svoju odlučnost u sprovođenju reformi oružanih snaga pokazala u jasnoj opredeljenosti da pristupi programu Severnoatlantskog saveza Partnerstvo za mir. "Uspešnost saradnje SCG i NATO je u obostranom interesu i tako treba da bude i u dijalogu koji bi SCG trebalo da uvede u Partnerstvo za mir", ukazao je Svilanović.

Svilanović je istakao da će SCG i dalje razvijati političku i vojnu saradnju sa partnerima u NATO kako bi bio ubrzan proces ulaska državne zajednice u Partnerstvo. "SCG želi da vlastitim konceptom uskladi reformu oružanih snaga i da na osnovu sopstvenih kapaciteta doprinese borbi za rešavanje globalnih problema i doprinese prosperitetu međunarodne zajednice, čiji smo deo i geografski i politički i kulturno", kazao je Svilanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: