Ljuma: Holkerijeva odluka - udarac odnosima Prištine i UNMIK-a

Izvor: B92

Četvrtak, 11.12.2003.

20:12

Default images

Ernest Ljuma, portparol Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, osudio je u četvrtak uveče odluku Harija Holkerija da poništi akt Skupštine Kosova, kojim je 53 zakona Republike Srbije proglašeno nevažećim na teritoriji Pokrajne. Kako iz Prištine za Radio B92 prenosi novinar UNMIK radija Zoran Ćulafić, Ljuma je ocenio da će ovakva odluka Holkerija uzdrmati odnose kosovske samouprave i međunarodne misije. “Institucije Kosova osnovane su da bi imale mandat naroda Kosova i trebalo bi da poštuju volju naroda Kosova. Parlament Kosova, konkretno po ovom pitanju, postupio je pravilno i ti zakoni, koje je danas Skupština Kosova proglasila nevažećim, prema mom mišljenju stvarno su bili diskrimatorski. Ova odluka je realna i potpuno ispravna i, prema njenom mišljenju, ona je doneta ipak sa zakašnjenjem”, izjavio je Ljuma za B92.

Odluka Holkerija koja revidira odluku Skupštine Kosova, kaže Ljuma, predstavlja “direktno revidiranje prava institucija da imaju svoje mišljenje”. “To je direktno mešanje u prava institucija i smatram da je ta odluka besciljna i besmislena i da će sasvim sigurno ozbilno uzdrmati odnose između kosovskih institucija i UNMIK-a”, kazao je Ljuma za Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: